Életkerék Program

A program célja életünk és az abban betöltött szerepeink tudatosabbá tétele és annak megélése. A kurzusok alkalmával kézzel fogható  módszereket, konkrét tippeket adunk a résztvevők kezébe ezzel segítve őket, hogy legyen idejük a valóban fontos dolgokra az életükben.

Az életkerék módszer (Wheel of life) segít a különböző területek egyensúlyának elérésében, beleértve a munkát, a családot, a barátokat, a szabadidőt, a személyes fejlődést és a spirituális életet. Támogatja a személyes fejlődést, az életszemléletet és a munka-magánélet egyensúlyának elérését. Segítséget nyújt a résztvevőknek abban, hogy jobban megértsék, hogyan állnak a különböző életterületeik egyensúlya tekintetében és hogyan lehetne rajta javítani, amennyiben ez az egyensúly itt-vagy ott megbillen.

Kiknek szól a program?

Mindenkinek, aki úgy érzi, hogy nehézségei vannak a munka-magánélet egyensúlyának elérésében, vagy szeretne azon javítani.

Az alábbi konkrét problémákra, elakadásokra adhat megoldást:

  • A munka-magánélet arányainak eltolódása: Ha valaki túl sok időt tölt a munkájával, vagy fordítva, ha túl kevés időt szán a munkájára, akkor a program segíthet az egyensúly elérésében.
  • A család és a barátok kimaradása az életből: Ha valaki úgy érzi, hogy túlságosan elhanyagolja a családját vagy a barátait, akkor az Életkerék program segíthet a kapcsolatok erősítésében és a kiegyensúlyozottabb élet elérésében.
  • A személyes fejlődésre fordított figyelem: Ha valaki úgy érzi, hogy túlságosan figyelmen kívül hagyja saját személyes fejlődését, akkor az Életkerék program segíthet a fejlődés előmozdításában.
  • A pénzügyek kezelése: Ha valaki úgy érzi, hogy pénzügyi problémákkal küzd, akkor a program segíthet a pénzügyek kiegyensúlyozásában.
  • Az egészségi állapot: Ha valaki úgy érzi, hogy nem fordít elegendő figyelmet az egészségére, akkor az Életkerék program segíthet az egészséges életmód elérésében.

Ezen kívül, aki úgy érzi, hogy az élete nem eléggé kiegyensúlyozott, vagy csak egyszerűen javítani szeretné  az életminőségét, az is profitálhat a programból. A módszer segíthet abban, hogy konkrét lépéseket tudjon tenni céljai eléréséhez és egyensúlyba tudja tartani az élete különböző színtereit.