A hovatartozás kultúrájának erősítése egy hibrid munkahelyen – 3 kihívás, amelyet a szervezeteknek kezelniük kell

Free!

Category:

Description

A kutatások azt mutatják, hogy amikor az alkalmazottak azt érzik, hogy tartoznak egy csapathoz, egy szervezethez, akkor nemcsak a teljesítményük javul, hanem az elkötelezettség és a jóllét magasabb fokát is megtapasztalják. A munkahelyhez tartozás érzése azonban az elmúlt időszakban alapos kihívás elé lett állítva. Hogyan tudják a vezetők erősíteni az együvé tartozás érzését olyankor, amikor a vállalati kultúrával kapcsolatos tapasztalatok nehezebben megfoghatók és szubjektívebbek lettek? Ez a kérdés természetesen a Borealis Consultingot is foglalkoztatja: mi a New Ways of Working megoldásainkon keresztül igyekszünk választ adni rá. Jelen cikk a feltett kérdéssel kapcsolatban három lényeges kihívást azonosít, amelyre gyorsan megoldást kell találni.

Az emberi élethez több kell, mint csak a munka; ugyanakkor az teljesen nyilvánvaló, hogy ha a felnőtt életünk egyharmadát különböző munkákra áldozzuk, akkor nem árt, ha azokat értelmesnek találjuk. A puszta munkát és a hivatást az különbözteti meg, hogy milyen mértékben találunk értelmet és célt abban, amit csinálunk, a pszichológiai kutatásokból pedig rendre az derül ki, hogy amikor az alkalmazottak úgy érzik, hogy tartoznak egy csapathoz, egy szervezethez – az odatartozásnak abban az értelmében, hogy közös értékeket vallanak a többiekkel, illetve, hogy a csapathoz tartozás lehetővé teszi számukra identitásuk fontos alkotóelemeinek kifejezését –, akkor nemcsak a teljesítményük javul, hanem az elköteleződésük és a jóllétük is erősödik. Ezzel szemben, ha ezt nem érzik, akkor növekszik esetükben az elidegenedés, a kiégés és az alulteljesítés veszélye.

E tény tudatában a szervezeteknek erősíteni kell a munkatársakban az együvé tartozás érzését,

a modernül gondolkodó vezetőknek pedig értelmet és célt kell tudniuk adni a munkának, ha meg akarják tartani a munkatársakat.


A teljes cikk elolvasható a gombra kattintva:

Elolvasom